Tips van Rudolf

Entrecote, T-bone en extra smaak

Entrecote mag u tot de biefstuksoorten rekenen. Het van de dunne lende gesneden vlees is zeer zacht en extra smakelijk doordat het 'gemarmerd' is. Dat wil zeggen dat er kleine vetadertjes door het vlees lopen. En het heeft een vetrandje. Entrecote met haas en been noemen we een T-bone. Beide worden rosé gegeten, dus net niet helemaal gaar

Als risotto in kalfsbouillon wordt gekookt krijgt het extra smaak. U kunt de bouillon ook gebruiken als basis voor soepen, sauzen of ragouts.

Gehaktballen & goede braadkip

Wat gehaktbrood is voor Amerikanen, zijn gehaktballen voor Nederlanders. Nergens ter wereld is er zoveel bal-variatie. U kunt de ballen niet alleen steeds anders kruiden, u kunt er ook uien of knoflook aan toevoegen, paneermeel of geweekt brood gebruiken, en ze hard of zacht maken. Iedereen heeft zo zijn eigen recept voor de 'ultieme' gehaktbal. Deze gehaktballen zijn speciaal omdat er foelie en korianderpoeder in zit. Wilt u jus? Schenk dan na de bereiding van de ballen enkele lepels heet water in de pan en roer de aanbaksels los. Proef de jus en breng hem op smaak met zout.

Een goede braadkip is een kip die met graan is gevoerd en vrij heeft kunnen scharrelen. Maïskippen worden o.a. gevoed met maïs, en dat komt de smaak ten goede. Het vlees wordt iets zoetig en krijgt een glanzende, gele kleur.


Openingstijden

Maandag: 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag: 09.00 - 18.00 uur
Woensdag: 09.00 - 18.00 uur
Donderdag"09.00 - 18.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur
Zondag: Gesloten

Contact

Topslager Rudolf Alblas

Middelwaard 83
2716CW Zoetermeer
Telefoon: 0793515295
E-mail: info@topslagerrudolfalblas.nl